Ontdek het gezicht achter.... Chocalicious

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Carolien Krijnen, zaakvoerder van Antwerpconnection bvba. Dik 15 jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig stadsgids in Antwerpen. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik daarnaast een fysieke zaak uit de grond gestapt, Chocalicious in de Sint Andrieswijk, waar ik plezante Chocoladeworkshops organiseer. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Ik was de allereerste gids in Antwerpen met een chocoladewandeling. Die geef ik trouwens nog steeds. Ik geraakte meer en meer in de ban van chocolade en stilaan rijpte het idee om een eigen chocoladeatelier te beginnen om workshops te geven. Na meerdere chocolademodules te hebben gevolgd bij de PIVA, en met de hulp van een aantal bevriende chocolatiers in Antwerpen, waagde ik de sprong en opende in september 2016 mijn deuren.
afbeelding Voor zover ik weet is mijn atelier het enige (ter wereld) waar je uitsluitend chocoladeworkshops kunt volgen. Ik heb nl. geen productielijn en maak noch verkoop chocoladeproducten. Ik laat mensen zelf hun chocoladeproducten maken. En mee naar huis nemen uiteraard. Als ze nog meer willen, verwijs ik deelnemers graag door naar de vele topchocolatiers die onze stad huisvest.

Wat is het favoriete item van je eigen zaak?

Net als bij mijn stadswandelingen hangt het plezier van de workshops grotendeels af van de deelnemers. Ik organiseer zowel teambuildings voor internationale multinationals, als vrijgezellenfeestjes voor vriendinnen, familieuitjes met 4 generaties, of workshops waar individuele deelnemers bij kunnen aansluiten en mekaar totaal niet kennen. afbeelding Na een tijdje vallen alle barrieres weg, taal, geslacht, opleiding, leeftijd, origine, ... en heeft iedereen een grote glimlach op het gezicht. En of een grafisch ontwerpster nu de allermooiste chocoladeschoen decoreert, of een bijna gepensioneerd jubilaris met een grote smile op zijn gezicht een heerlijk zelfgemaakte glanzende chocoladelolly uit de vorm haalt, het plezier dat zij eraan beleven, is mijn favoriete moment, elke keer weer.

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Antwerpen vind je een aanrader?

Het aanbod is reusachtig, en het is bijna onmogelijk kiezen. Om zowat in mijn eigen buurt te blijven, Omeletteshop Sonja is een schattige foodtruck met fijne gastvrouw. Wij gaan regelmatig een omelette eten als ze bij ons op het Mecheldeplein staat.

Belartisan is een heerlijk adresje voor bijzondere streekproducten, ik koop er zelf ook graag.

De mini conceptstore Stay van twee leuke zusjes is tof en betaalbaar, bij B-Nut word je vriendelijk ontvangen en combineer je aparte gerechten.

En dat zijn enkel nog maar adresjes in de nabije omgeving van mijn chocoladeatelier. Er is nog zoveel meer.

Ontdek hier meer over Chocalicious of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Antwerpen