Ontdek het gezicht achter.... Elitra 'Elite Wines'

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Ken Nys, samen met mijn vrouw Sabrina Vercammen en dochter Cami Nys het gezicht achter ELITRA ‘Elite Wines’. We zijn gespecialiseerd in Portugese wijnen, porto’s en Pasteis de Nata ,het alom gekende Portugese gebakje met custard vulling. Een soort vanillepudding zoals je kan zien op de foto. Bij ons vind je dan ook enkel en alleen deze producten. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Misschien belangrijk als introductie bij onze zaak:Wij willen met onze wijnzaak niet de grootste, maar wel de meest persoonlijke wijnzaak zijn. Dat is dan ook ons baseline en daarom bestaat ons klantenbestand ook voornamelijk uit particuliere klanten. Een warm onthaal, een glimlach en vriendelijke service van topkwaliteit staan bij ons voorop.

Hoe zijn we gestart? Alles startte zo’n 13 jaar geleden in 2007.Toen proefden we een lekkere Portugese wijn en waren helemaal verkocht. Het land en hun wijnen waren ons totaal ongekend. We besloten dan ook om contact te leggen met het wijnhuis in Portugal om enkele doosjes te laten opsturen,… Dit bleek een kostelijke zaak en dus besloten we maar om het heft in handen te nemen en een eigen wijnzaak te beginnen waar we uitsluitend Portugese wijnen verkopen. Het klinkt allemaal heel eenvoudig en makkelijk, maar er is heus zeer veel energie in gestoken om de zaak te maken tot wat ze nu is. Ik heb op zeer veel wijnbeurzen (groot en klein zoals Megavino op de Heizel in Brussel) gestaan om mensen de passie van Portugal te laten proeven,…

Wijn blijft immers een product dat mensen moeten kunnen proeven. Smaak is zo persoonlijk. Nu 13 jaar later, kunnen we gerust zeggen dat we een referentie in de regio zijn geworden wanneer het om Portugese wijnen gaat. We kennen het land, de wijnregio’s en de producten en weten waarover we spreken. Op wijngebied is Portugal immers niet zo een evident land. Wist je bv dat ze zo’n 250 verschillende eigen (inheemse) druivenrassen hebben? Maar dat maakt het net zo bijzonder, niet? We trekken volop de kaart van winkelbeleving. Op zaterdag kan je altijd verse Pasteis de Nata proeven of een lekkere porto (rood, wit, rosé,…). We hebben zelfs een Pasteis de Nata likeurtje voor de klanten klaar staan. afbeelding

Een leuke anekdote is dat we enkele jaren geleden op de Megavino wijnbeurs stonden. Het gastland was Italië en dus stonden we met onze stand naast enkele Italiaanse standhouders. Ze waren onder de indruk van ons wijngamma en meer specifiek onze Via Latina Alvarinho wijn (een monocepage wijn uit de Vinho Verde streek in het uiterste noorden van Portugal). Dus gingen ze over tot het proeven en waren ze zo weg van deze wijn dat ze op de beurs zelf met verschillende standhouders besloten hebben om een halve pallet wijn te bestellen. We hebben ze dan moeten opsturen naar Italië, te gek gewoon. Zoals je weet zijn Italianen een zeer fier volk en hebben ze zelf fantastische wijnen. Het was dus een enorme ervaring voor ons om hen te kunnen overtreffen met ons wijngamma.

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

Dit is een zeer moeilijke vraag. We staan immers achter iedere wijn die we aanbieden. Misschien moeten we maar verder gaan op de anekdote hierboven en dus de Via Latina Alvarinho. Een zeer leuke droge en frisse wijn uit het noorden van Portugal. In de neus mooie tinten van rijp steenfruit en in de mond tinten van tropisch fruit en minerale toetsen. Leuk als aperitief, maar ook bij het eten zoals nu met mosselen of bv. zalm en asperges. Dit wijntje komt op 9,75 euro. Deze kan je kopen via hun webshop.

Dat willen we ook graag meegeven:Wijn hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Zo kosten 80% van onze wijnen minder dan 10 euro per fles. We beginnen bij 6 euro en voor die prijs krijg je echt al een hele mooie wijn met een flinke body en afdronk in het glas. Vanaf 8 à 10 euro zit je bij ons al in het gamma van de reserva wijnen. Dus met mooie houtlagering. Het stevigere wijnwerk zeg maar.

afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Antwerpen vind je een aanrader?

We willen nog meegeven dat we het principe van cadeaubon Antwerpen een schitterend initiatief vinden. De lokale middenstand kansen bieden in tijden corona, dat wordt altijd geapprecieerd.

Ik wens mijn concullega’s en andere middenstanders dan ook zeer veel succes met dit initiatief alsook in deze moeilijke tijden!

We vinden SJOKOLAT wel een leuke andere middenstander. Pralines, chocolade en porto zijn immers zo’n leuke match als dessert of tussendoortje. Dus altijd te vinden voor een lekkere praline. Obrigado!

Ontdek hier meer over Elitra 'Elite Wines' of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

afbeelding

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Antwerpen