Mijn naam is Frank Loncin, trotse zaakvoerder van restaurant Loncin in Antwerpen.
Onze zaak bestaat sinds oktober 1990, eerst begonnen met onze ouders die voorheen een restaurant (“Relais Estérel”) hadden in de Tolstraat.
Daarna verhuisd naar de Markgravelei, waar we nu al meer dan 30 jaar gevestigd zijn in een oud herenhuis anno 1902. Met prachtige open keuken, eethoek voor de gasten en een mooie Provençaalse tuin.
Echte favoriete gerechten is moeilijk te zeggen, immers elk seizoen heeft zijn charmes en specialiteiten. Ik werk altijd heel seizoensgebonden, en ben telkens weer gelukkig als een nieuw seizoen begint.
Dus we zijn sowieso gekend voor alles met wild (gaande van kleinwild: konijn, haas, eend, fazant, … tot groot wild: everzwijn, hertekalf, ree, …) aangezien ikzelf een gepassioneerde jager ben. Dus voor wildgerechten is Loncin absoluut een absoluut topadres.
Dit is weerom moeilijk te zeggen. Er zijn zo veel goede collega’s, handelszaken die allemaal perfecte service en kwaliteit leveren. Dus wij bestellen zoveel mogelijk lokaal om onze (concu)llega’s te steunen.
Als ik er toch eentje moet opnoemen: ANVERRES in de Brialmontlei. Omdat ze altijd super service leveren, en hebben een ongeëvenaard assortiment Belgische wijnen van absolute topkwaliteit.
En in “Coronatijden” mogen we best wel chauvinistisch zijn en Belgisch kopen hé?
Ontdek hier meer over Loncin of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!