Ik ben Christophe Hopchet, zaakvoerder en chef van Restaurant Satay.
Met ondernemingszin als drijfveer, een passie voor koken en enorm veel inspiratie uit mijn 18 maanden lange reis in zuidoost azië opende ik 4 jaar geleden ik Satay. Het concept bedacht ik tijdens mijn reis. Satay is streetfood dat overal terugkomt in zuidoost azië. Omdat ik niet kon stilzitten begon ik mijn interieur te bouwen in een atelier in Maleisië. Een groot deel van het interieur is handgemaakt door mezelf en dan verscheept naar Antwerpen samen met nog andere authentieke stukken. Daarna begon de zoektocht naar een pand waar alles tot zijn recht zou komen.
De kipsaté met pindasaus is heel populair en dé klassieker, de saté met buikspek volgt heel kort. Mijn favoriet is de Thaise kokos soep 'Tom Kha' met een scampi saté. We serveren de soep met noedels wat niet traditioneel is maar ik kan zo genieten van een grote kom noedelsoep.
Onlangs heb ik kunnen genieten van een broodje met omelet van Red Sonja. Ik zie haar foodtruck overal in Antwerpen passeren en staan dus ik keek er al lang naar uit! Heel lekker. Een grote portie voor een scherpe prijs en super vriendelijke bediening.
Ontdek hier meer over Satay of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!