22b

huisgemaakte gerechten & dranken

restaurant-bar-cafe

22b

Resto / Bar / Café > Restaurant

Op 17 november 2008 zwaaiden de deuren van 22b (onze naam = ons huisnummer : ) voor de eerste maal open.

Oorspronkelijk was het gebouw een diamantzagerij - we spreken nu van eerste helft van de 20ste eeuw. De grote ramen aan de straatzijde met het metalen hekwerk tegen inbraak zijn hiervan nog stille getuigen. Er mocht immers veel licht binnen vallen in de ateliers waar 'den diamant' gekliefd werd. In onze zaak staan nog enkele toestellen die hiervoor gebruikt werden.

Nadien werd het gebouw gebruikt als herstelplaats voor auto's, ateliers voor kunstenaars, (zeef)drukkerij, stockageruimte tot dat rond 1993 gestart werd met de renovatie van het gebouw.

Onze bedoeling is om met 22b een plek te creëren waar een verscheidenheid aan mensen zich thuis voelen: jong & oud, alleseter & veganist, met of zonder voedselallergie, gehaast of met een zee van tijd, patiënt & dokter, ziek & gezond, alleen of met gezelschap, kleine of grote honger, ... en dit met lekkere, zelfgemaakte, no-nonsense gerechten en dranken.

Je kan zonder probleem enkel iets drinken, maar je kan ook vanaf 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds doorlopend iets eten: the cook never sleeps : )

Aarzel uiteraard ook niet om ons te mailen of aan te spreken met een specifieke vraag.

Wees welkom !

Locatie

Sint-Vincentiusstraat 22 b
2018 Antwerpen
Tel: 0475 67 49 30
Website: https://22b.be/